top of page
iStock-511214490.jpg

Ristiinan kesäteatterissa nähdään kesällä 2024 klassikkonäytelmä Kulkurin valssi eli Koivusaaren kartanon salaisuus. Kulkurin valssi perustuu vanhaan suosittuun ruotsalaissävelmään Vandrarevalsen (Kulkurin valssi), jonka pohjalta Mika Waltari kirjoitti elokuvalle käsikirjoituksen.

Näytelmä on romanttinen seikkailu vuosisadan vaihteessa Koivusaaren suuressa kartanossa, missä valmistellaan kreivi Pontus Möbiuksen tyttären Kristiinan ja Kuusisaaren ainoa perillisen Willehartin häitä. Suunnitelmat menevät solmuun, kun taloon saapuu taidemuotokuvamaalari Rikhard Haavisto, johon Kristiina rakastuu. Tunne on molemminpuolinen.

 

Ristiinan kesäteatteri tarttuu tekstiin kunnioittaen alkuperäistä teosta, mutta tuoden tanssillisesti ja musiikillisesti Kulkurin valssin lähemmäs tätä päivää. Kolme henkinen livebändi taipuu niin Järnefeltin Kehtolauluun kuin gipsy jazziin roolittaen myös osaltaan rentoa kulkurien joukkoa. Huumori, nauru, vauhdikkaat tanssinumerot sekä intohimoinen rakkaustarina tekevät Kulkurin valssista katsomisen ja kokemisen arvoisen. Jokaiselle löytyy varmasti jotain tästä kesäteatteri kappaleesta. Tervetuloa Ristiinan kesäteatteriin kesällä 2024!

eli Koivusaaren Kartanon salaisuus

bottom of page